Remmendelen

Een goedwerkend remsysteem is van groot belang voor uw veiligheid in het verkeer. Daarom moet het remsysteem (en dus alle remmendelen) in goede staat verkeren.

Remblokken


Goede remblokken zijn cruciaal om veilig te kunnen rijden met een auto. Remblokken zorgen er namelijk voor dat u remsterkte heeft en op tijd kunt stoppen wanneer u afremt. Elke keer dat u afremt, slijten de remblokken een beetje. Dit proces heeft als gevolg dat de werking van remblokken met de tijd minder wordt. Op tijd vervangen is dan ook essentieel om er zeker van te zijn dat de remblokken hun werk goed blijven doen!

Remschijven

De remschijven van een auto draaien mee met het wiel. Als u het rempedaal intrapt, worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Hierdoor komt de auto tot stilstand. Omdat de remschijven net als de remblokken, slijten naarmate gebruik, dienen ze op tijd vervangen te worden. Ook als ze krom, gegroefd of te dun zijn, is het zeer verstandig de remschijven te vervangen in verband met veiligheid.

Remmendelen bij Starautomaterialen

Bij Starautomaterialen leveren wij verschillende merken remmendelen van topfabrikanten. Bekijk ons assortiment of neem direct contact met ons op, zie onderin telefoonnummer van dichtstbijzijnde vestiging.

Remmendelen zijn alle onderdelen die voorkomen in het remsysteem van een voertuig. Hierbij kunt u denken aan:

Onderdeel Merken
Remblokken TRW Bosch Ferodo Valeo Nipparts ABS Delphi
Remschijven Brembo Bosch ATE SNR TRW Nipparts ABS
Remschoenen Bosch TRW Brembo ATE Ferodo ABS
Rem montageset Bosch TRW ABS Quickbrake
Remtrommel ATE ABS SKF Htec LPR
Hoof/Wielrem-cilinder ABS Htec Delphi TRW Bosch LPR
Remklauw ABS Htec Bosch TRW LPR